ART WITH A BODY (2017)

PRESSMEDDELANDE 20 SEPTEMBER 2017


FRANK bjuder in till förkroppsligat konstverk i natten

Under den 20:e upplagan av Malmös Gallerinatt, den 30:e september, kommer FRANK Gallery & Studios genom ett digitalt intermedialt samarbete mellan teknik och konst bjuda på ett konstverk i en förkroppsligad och uppslukande form. Dessutom ges ett smakprov av detsamma på årets upplaga av Helsingborg Art Week.
- Med en blandning av flera tekniker, element och konstnärer välkomnar vi besökaren till en helhet och en åtråvärd upplevelse, säger Mary Toreld, grundare och ägare av FRANK. 
I Malmö, på Ahlmansgatan 3 sker Art with a body #1 - ett minimalistiskt, bombastiskt och interaktivt konstverk som kommer kräva besökarens fulla uppmärksamhet och konstnärens fulla närvaro. En konst besökaren kan ta del av. I Helsingborg, Södergatan 56, på Art with a body #2, kommer besökaren kunna följa konstsymbolik som deltar i och följer gallerinattens traditioner i Malmö. 
- Utan att avslöja alltför mycket kan jag säga att FRANKS symbol för konst är haren, berättar Mary Toreld hemlighetsfullt och viskar något om att det är en utställning i konstnärernas ära. 


Om FRANK
FRANK arbetar med att utveckla utställningskoncept och gör sitt yttersta för att skapa en annorlunda upplevelse av sina utställningar. De arbetar gärna med flera projektledare under tighta tidsförhållanden. FRANK grundades för tre år sedan av Mary Toreld ur provokation av arbetsvillkoren som ställs på kreativa aktörer och då för henne; indirekt de föråldrade metoderna för att kommunicera konst. Namnet FRANK (från engelskans: uppriktig) blev snabbt etablerat och de har numera gjort samarbeten med bl a Moderna Museet i Malmö, Lunds Konsthall, Hyper Island, MKB Fastighets AB, Stena Fastigheter m.m. 


Programpunkter
30.09 Malmö Gallerinatt: Happening på FRANK Gallery & Studios
30.09 HGB Art Week: Smakprov och introduktion till utställningen
1.10 HGB Art Week: Öppning av utställning. Artist talk, curator/galleristen Mary Toreld förklarar konstverket och öppnar för samtal. (utställningen pågår t.o.m. 8.10)


Curator och kontaktperson: Mary Toreld
Assisting Curator: Malin Eng
Ansvariga konstnärer: Björn Delgård, Hanna Hildeman, Hannes Lundh, David Hammargren, Guy Bartell, Filip Rahim Hansson, Tove Rubensson, Thomas Romlöv, Jessica Karlsson
Teknikansvarig: Patrik Svensson 

Selected Works

Vivid Liquids (2023)Project type

OH. SO. COSY. (2021)Project type

Mary Anderssons ParkProject type

RED DEAD IDEASProject type

FRANK gallery&studiosProject type

BID och Malmö stadProject type

Teater InstitutetProject type

GåsebäcksfestenProject type

DREAM Malmö LiveProject type

RIDDLProject type

SEARCH (REACH)Project type

FimpfickaProject type

SkolgårdarProjektledare

Close To ArtProject type

Art with a bodyProject type

Skillinge teaterProject type

EspressöProject type