Lumii_20210813_195820159
Lumii_20210813_200104849

LandArt 2021 är projektet som arrangerades av Dunkers Kulturhus i samarbete med Helsingborg stad där konstnärer och handledare arbetade tillsammans med 50 sommararbetande ungdomar för att skapa fyra platsspecifika konstverk i Helsingborg under sex veckors tid. Ungdomarna får vara med i arbetet med framtagandet av de olika konstverken, vilket involverar allt från de första skisserna till att färdigställa verket på vald plats i staden. Mary Toreld skapade konstverket “SEARCH (REACH)”, ett större interaktivt konstverk, en glasinstallation placerad i Filborga skogspark, Helsingborg.

Beskrivning:
Denna genomskinliga struktur gömmer dig bortom världens syn, en glaslabyrint som slingrar sig runt besökare och avslöjar endast silhuetterna av sina inneboende bakom sin tunna slöja.
Skugga väntar dig i hjärtat av gångar, en perfekt plats för återförening med dina vänner och en upptäckt av en främlig. Den unika miljön och det vänliga konstverket väcker nyfikenhet som uppmuntrar sökande.

REACH [SEARCH] skapades för dig att utforska, samtidigt som det lämnar dig med en bekant känsla av samvete; "Skulle förändrade fragment i ditt perspektiv förändra din verklighet?".

Koncept: 
Olika världar möts och påminner varandra om deras existens.

 

search-reach
Modell_matt-7
search-reach-2

BILDER FRÅN ARBETET PÅ PLATS,

UPPBYGGNAD AV KONSTVERK