RED DEAD IDEAS / Ägare och grundare
Juli 2014 - , Malmö


Driver med RED DEAD IDEAS konstgalleriet FRANK, närmare bestämt FRANK Gallery & Studios. Inom RED DEAD IDEAS’s verksamhet ryms många slags uppdrag och ämbeten.

  • Hyresvärd och projektledare för ca 20 ateljéer FRANK gallery&studios. Inga anställda, verksamheten ej vinstdrivandeoch ej beroende av några som helst statliga bidrag eller stipendier.
  • FRANK fungerar som ett showroom och konstgalleri för utställningskoncept för att få publik och konst/konstnär att komma varandra närmare. Vi utvecklar utställningskoncept för att skapa bättre arbetsvillkor för konstnärer och ge fler en möjlighet att uppleva konst. Utställare/arrangörer som ansöker om att ställa ut hos FRANK får stöd och guidning i hur de ska förstärka just sina idéer genom att arbeta med miljö och presentation.
  • Skrev boken “FRANKdocumenta - arkivering av oetablerade konstnärers historia”. Tre år historia, analyser av samtliga utställningskoncept som utvecklats på FRANK, en manual i hur en konstnär kan skriva in sig i historian, intervjuer med hyresgäster m.m. Bokrelease och workshop med samma titel på Moderna Museet, Malmö. Konsthallen i Malmö är återförsäljare.
  • Curating på annan plats än i egna galleriet; bl a ställt ut på Lunds Konsthall(Arthackaton, 2016, Lund), Moderna Museet(Malmö), Luftkastellets konstmässa(Limhamn, 2016).
    Föreläser, har bl a föreläst för konststuderande med min “Crash course - life as an artist” (Malmö Universitet, Önnestad Folkhögskola), om egenföretagande i kulturbraschen; Creative Mornings(Malmö), Hyper Island(Karlskrona), Mindpark(Helsingborg), Nucka(Malmö), Jane(Malmö). Föreläst med redovisningskonsult om avtal och ekonomi inom kulturbranschen (Mindpark, 2020).
  • Har även samarbetat med Arbetsförmedlingens kulturavdelning för att hjälpa dem förbättra sin verksamhet, med möjligheten att berätta om hur arbetsmarknaden faktiskt ser ut och funkar för en kultraktör. Samarbetade AF och The Creative Plot med event “Do it Yourself”, ett event som ägde rum på Moderna Museet, Malmö, 2015.
  • Curator, varit huvudarrangör och ansvarat för curating för flertalet art events(över 100 st sedan 2014).
  • Internships - vi har haft praktikanter från LNU och Landskronas YH som studerat till framtida projektledare inom kultur respektive eventkoordinator. Vi tar emot ansökningar från Göteborgs Universitet, Malmö Universitet mflr.
red-dead-ideas-logga-frank
FRANK_workshop-1_photo_Elin-Skarin

Selected Works

Vivid Liquids (2023)Project type

OH. SO. COSY. (2021)Project type

Mary Anderssons ParkProject type

RED DEAD IDEASProject type

FRANK gallery&studiosProject type

BID och Malmö stadProject type

Teater InstitutetProject type

GåsebäcksfestenProject type

DREAM Malmö LiveProject type

RIDDLProject type

SEARCH (REACH)Project type

FimpfickaProject type

SkolgårdarProjektledare

Close To ArtProject type

Art with a bodyProject type

Skillinge teaterProject type

EspressöProject type